Klangskaper Trine

– Det jeg sitter igjen med etter lørdagens konsert var at vi nådde vårt mål med å lage en stemningsfull stund. Så er jeg spesielt glad for at vi har så mange fine solister. Når jeg står der fremme har jeg fokus på det vi skal gjennom og klarer ikke å ta inn over meg stemningen, men når folk forteller etterpå at de tørker tårer, så gjør det veldig godt, jeg blir jo rørt selv, forteller Trine Eilertsen.

Trine Eilersten begynte sin korspskarriere da hun som 3.klassing begynte i Laukvik skolekorps. Siden den gang har hun spilt kornett, tatt høyere utdannelse innen musikk ved konservatoriet i Tromsø, studert musikk i USA og nå dirigerer hun små og store korpsmusikanter i Skrova, Digermulen og Kabelvåg ved siden av jobben i kulturskolen. At Kabelvåg musikkforening har utviklet seg siden hun tok over er verken de som lytter eller foreningens formann Stein Thorgersen i tvil. Dirigenten selv er mer ydmyk. – Det viktige for meg er at vi må være en enhet, og at man alltid må lytte rundt seg, faktisk spille sammen og blande seg inn i helheten. Vi jobber med teknikk og klang. Målet for meg er alltid å formidle og få frem det som er i hvert stykke vi framfører.

Veien oppover

– De kan være noen ordentlige skravlebøtter, og da må jeg bruke sintstemme, men de er stort sett veldig lydhøre og det er ei veldig god stemning på øvelsene. De trives godt sammen, ler Trine. At gjengen hun dirigerer må øve på det hun velger ut for dem er uungåelig. Det er ikke bare enkle ting som foregår på notearkene til Kabelvåg Musikkforening. – Torstein Aagaard-Nilsens arrangementer er uvanlige, der klangen i dem er utfordrende og krever lyttefokus, og det er ikke bare enkelt. Det krever fokus og konsentrasjon, så dette jobbes det med hele tiden. Hvis jeg ikke hadde hatt ambisjoner kunne jeg ikke hatt denne jobben. Det skal bare gå en vei og det er oppover. Det som er så fint er at vi har fått frem solister, der noen ikke helt har turt før, men som skjønner at når de først gjør det får de det til. Det er viktig å få vist frem sin dyktighet, og jeg vil trekke frem Trym Hauge Nilen som har utviklet seg utrolig de siste årene, og det er viktig at det kommer unge og nye talenter.

Lise Maria Knutsen


Publisert

i

av