Musikalsk fyrverkeri

Da ønsker publikum velkommen til «Las Vegas Show» med musikk fra kjente artister som Tom Jones, Frank Sinatra, Shirley Bassey, Cher, Herb Alpert og noen til.

Sist helg var det tre tette dager med øvelser. Tirsdag var det på han igjen. Da var øvingslokalene flyttet fra musikkhuset til Arbeider’n.

Det er ikke bare den musikalske drillingen det øver og terpes på. Dugnaden med bygging av scene, rigging av lyd og lys samt bæring og plassering av stoler er også en tidkrevende jobb.

-Arbeideren krever mye arbeid. Men når vi slipper inn folk har vi et intimt og flott lokale, sier Tor Hermod Andreassen. Han er svært overrasket over det enorme forhåndssalget av billetter. -Kanskje grunnen er så enkel at folk er blitt flinkere i takt med at også vi er blitt bedre med markedsføringen, sier Andreassen.

-Det kan vel også være at kvaliteten på produktene dere har servert så langt har gitt mersalg?
-Jo, det er nok også en mulighet. Alle som er med blir jo bedre og bedre etter hvert som vi øver på denne typen sjanger, sier han.

Kapellmester Frode Sollie fra Narvik sier den største utfordringen med en slik produksjon er å få et korps til å lyde som et storband.

-Korpsmusikere har vært gode på marsjer. Men nå skal de få inn en annen klang og det hver enkelt deltaker skal beherske storbandswingen. Et par tre dager før premieren er vi ikke der vi skal være. Me dette er vi vant med. For det faller på plass etter hvert, sier Sollie.

Han er imponert over den enorme dugnadsinnsatsen spesielt ildsjelene legger for dagen.

-Det er en tøff dugnad for mange av dem, derfor er det ekstra hyggelig at de får gode tilbakemeldinger med stort forhåndssalg av billetter, sier Sollie.

Showet blir delt inn i to avdelinger med åtte til ti låter i hver. Samtlige vokalister er denne gang hentet utenfra. Trond Espen Robertson og broren Svein Harald «Klasken» Hansen kommer fra Narvik og har deltatt tidligere i Kabelvåg. Heidi Blåsmo Frantzen fra Bjerkvik med sin praktfulle stemme blir et spennende møte for publikum, og Jack Inge Andreassen fra Oslo, opprinnelig Svolvær, har deltatt flere ganger tidligere på hjemmebane.

Ved siden av 28 korpsmusikere stiller et komp på syv mann.

Inkludert teknikere, kulissearbeidere og gode hjelpere er det en stab på om lag 50 personer i sving under helgens Las Vegas Show i Kabelvåg.


Publisert

i

av

Stikkord: