Stevnemøte

Det er 148 dager igjen til det store musikkstevnet i Kabelvåg. Hva kreves for å gjennomføre et arrangement der man venter 1300-1500 gjester?


På Musikkhuset denne fredagen sitter laget som skal sørge for at alt går som det skal 12. – 14. juni. Da skal nemlig Kabelvåg Musikkforening være vertskap for en plass mellom 35 og 40 korps fra hele Nord-Norge på det som i bransjen kalles for Nordnorsk Musikkstevne.

– Ka slags møte har vi i dag?
– Stevnemøte, hehe.
– Men det er jo bare gubb her…..

Tonen er satt. Møteleder, korpsleder og stevneleder Stein Thorgersen tar styringen. Han vil ha et beskjed-møte, ikke et detalj-møte, og har bestemt seg for at det skal vare en time. Ikke en times tid, men en time. Vanskelig, for det er veldig mange muligheter til å fortape seg i veldig mange detaljer.Rundt bordet på Musikkhuset sitter korpsmedlemmene Svein-Magne Andorsen (også kjent som ”Tusse”), Leif Arne Pedersen, Trygve Iversen, Ellen Gärtner, Gisle Stensvold, Svein Jarle Krogstad, Anne Kathrine Olsen, Heidi Iversen og Kjell Einar Kristiansen.

– Velkommen, folkens, til det første møtet etter jul. Eilert kommer ikke, han måtte på jobb., men Heidi kommer senere. Vi er kommet langt, og det er fem måneder igjen til stevnet. I dag får dere oppgaver som skal være løst til neste møte om 14 dager. Vi kommer til å kjøre samem møtesyklus som tidligere, men vi flytter møtene til mandager. Vi skal ha korte og effektive møter, beordrer ”sersjant” Thorgersen.

– Leif-Arne, du har skoler og overnatting. Vet du prisen?
– Sånn cirka. Men hvor mange rom og gymsaler trenger vi eksakt?– Vi har 35 korps påmeldt så langt og fem på vent. Jeg har bedt om tilbakemelding i løpet av to dager, svarer Stein.

(Dersom det blir 40 korps så vil stevnet i Kabelvåg bli det største Nordnorske Musikkstevne som er arrangert. Siden stevnet er i Lofoten er det også interesse fra korps sørfra, men bortsett fra Grimstad, som var veldig tidlig ute, så må de andre søringene vente til de nordnorske korpsene har meldt seg på. (Endelig påmeldingsfrist er 1. mars.)

Trygve Iversen: – Vi må nok regne med å betale sivilforsvaret for deres tjenester. Og bussholdeplassen må flyttes.
– det går vel ingen busser uansett…

– Hva med førstehjelp?
– Sivilforsvaret tar det!
Stein: – Vi går ikke videre på det nå. Vi har det på lista. Hva med telt på torget, Gisle?
– Vi har sjekket pris med mange firmaer og det ligger mellom 60.000 og 70.000. Men det må jo være bedre å legge igjen pengene lokalt. Husk at vi skal ha plass til 1000 musikere.Stein: – Det er veldig viktig at deltakerne får alt de trenger her. Det skal ikke være nødvendig for noen å dra til Svolvær for å gå i minibank eller noe sånt. Vi skal låne oss en bærbar betalingsterminal og vi skal gjøre det slik at folk har mulighet til å ta ut penger her i Kabelvåg.

Selv om møteleder kjører stramt gjennom oppgavefordelingen, sklir stevnemøtet på dette tidspunkt ut i to samtaler rundt bordet, der den ene dreier seg om serveringen på torget.
Gisle: – Vi regner én kvadratmeter pr person. 500 mennesker blir 500 kvadrat med telt.
Tusse: – kan vi ordne med transport selv, sånn at vi reduserer utgiftene?
Stein: – det er litt avsporing her. Heidi, jeg har tenkt på noe lurt til deg, men Ellen først; uniformer?
Ellen: – Jeg har ei liste og det er ikke så mye som mangler.
Stein: – Vi MÅ ha komplett til alle. Vi kan ikke gå med en finn av hver fjæring. Vi skal representere på en skikkelig måte.

Arrangørene har også bestemt seg for å legge generalforsamlingen i Nordnorsk Musikkforbund til fredag kveld i stedet for lørdag formiddag. Forbundet har også en egen fanfare som skal brukes, og der må arrangørene få tak i noter.

På videokanonen dras nå opp et bilde av torget i Kabelvåg. Dette er innledningen til en opphetet debatt om grilling og mat.
Stein: – Heidi og Kjell Einar; hør her, vi må ha fire utsalgsteder på torget, og jeg ser for meg at det kan være her, her, her og her. Vi skal ha laks, kjøtt, bacalao og fiskekaker fra Erdahls.

Tusse: – Skal vi ha grilling inntil Paviljongen og stå der og spille i steikosen?
Gisle: – Fire buer? Er ikke det mye?
Stein: – Vi skal i alle fall ikke ha alt på ett sted. Da får vi en djevelsk kø og taper salg. Kjell-Einar er koordinator. Om du springer sjøl eller får andre til å gjøre det, bryr jeg meg ikke om. Det må være nok salgssteder.

Heidi, du setter opp vaktlister til salget?
Heidi:– Hvilke dager?
– Fredag og lørdag.
– Hallen?
– Nei, kun torget.
Gisle: Vi må organisere lunsj søndag før de reiser hjem…..
Stein: Herregudogfader, det er vel ikke noe problem!
Tusse: – Er det noen som ordner lunsj for oss når vi er på andre stevner?
Stein: – Vi går videre. Jeg vil at alle her skriver opp 5-10 navn på en liste over folk som kan hjelpe til. Jeg har satt opp navn fra ruta mi (Thorgersen er postmann. Red. anm). Men dere kontakter ingen. Jeg vil KUN ha navn! Ok?!
Kjell-Einar: Nå er det like før det tar laus her.

Latter, oppbrudd. Kaffe. Ellen og Anne Kathrine tar seg en røykepause. Pc-en tar seg også en pause, og de datakyndige må trå til. Jeg tar meg en prat med Leif Arne Pedersen.

– Dette er en stor dugnad. Gleder eller gruer du deg?
– Det er mest glede, selv om dette er større enn noe jeg har vært med på før. Men dette skal vi klare. For oss som har unger i skolekorpset blir det en heftig periode, skolekorpset har jubileumsstevne to uker etterpå.
– Din jobb?

– Overnatting på skolene. Vi har god kontroll over den delen. Vi har et veldig godt samarbeid med Johnny Mosand i Vågan Eiendom og låner tre skoler her i Kabelvåg. mange bor jo på hoteller eller privat.

Møtet starter. Oppsummering. Stein viser frem hjemmesiden som fra nå skal oppdateres hver uke. Alle har fått sine arbeidsoppgaver og ”Prosjekt Musikkstevne” ruller videre som en militær operasjon.
Stein: – Ok. Klokka er 20.05. Husk neste møte mandag 2. februar.

Planlegger for sørvestpeising og regn

Kabelvåg Musikkforening planlegger for det verste og håper på det beste.

– Blir været bra, så er det mye lettere å være arrangør, men vi planlegger for sørvestpeising og regn, sier Stein Thorgersen.
– Det ser ut til at dere har god kontroll?
– Ja, det mener jeg vi har. Nå fremover vil vi prioritere arbeidet med økonomien. Vi har Kabelvågmarked og jubileum for skolekorpset, Lofotfishing og reiselivsmesse, så det er mange om beinet, men vi skal jobbe planmessig med dette.
– Med så mye annet å tenke på, vil dere få tid til å spille under stevnet?
– Kunne én konsert, så vi er det korpset som får spille minst. Men det viktige er at det blir mye musikk. Utenom det planlagte programmet oppfordrer vi korpsene til å spille så mye som de kan når de er her. Vi vil ha musikk på hvert et gatehjørne disse dagene.

– Hvordan føler du status er nå, fem måneder før stevnet?
– Vi er à jour med alt det praktiske. Etter hvert som vi blir ferdige, deler vi ut nye oppgaver. Korpsmedlemmene våre er veldig dyktige til dette, og det er ikke så mye mer jobb å arrangere et stort stevne enn et lite. Det som også er spesielt er at folk i Kabelvåg støtter opp om korpset. Musikkforeninga betyr virkelig noe her. Mange stiller opp for oss.

Stor takk til Edd Meby fra Våganavisa for at vi fikk lov til å publisere artikkelen og bildene!


Publisert

i

av